Ben je aan het rondkijken en nadenken over het (opnieuw) betegelen van je badkamer? Het is begrijpelijk dat je dan beroep doet op een tegelzetten of handige klusjesman. Voor deze mensen is dit artikel erg handig, ik bespreek namelijk de elementen waar je net even extra aandacht aan moet besteden en wellicht zelf niet aan hebt gedacht.
Wat zijn de gemiddelde kosten?
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen begin ik met de kosten van de tegels. Dit is namelijk (voor mij) één van de belangrijkste punten. De kosten kunnen erg verschillen en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, maar ik heb een een overzicht gemaakt met de kosten van goedkoop tot duur.
De kosten van het betegelen worden gebaseerd op verschillende factoren. Daarom heb ik ze in een overzichtelijke tabel gezet met de bijbehorende prijzen per vierkante meter.
De gemiddelde prijs
- Stel, je badkamer is zo’n 22 vierkante meter. Als je deze laat betegelen door een vakman en je maakt gebruik van een goedkope soort tegel, kan je rekening houden van zo’n duizend euro.
- Stel, je hebt een badkamer van 42 vierkante meter en je wil deze betegelen met een gemiddeld soort tegel en door een erkende tegelzetter. Dan kan je al snel uit gaan van zo’n drieduizend euro.
- Voor de bofkonten met een grote badkamer van zo’n 50 vierkante meter die een luxe soort tegel gebruiken en een ervaren tegelzetter laten komen, kan de prijs als snel oplopen tot zo’n vijfduizend euro.
Keuzes die de prijs beïnvloeden
De meest logische keuze is natuurlijk het soort tegel dat gebruikt wordt om de badkamer te betegelen. De prijzen hiervan zijn sterk uiteenlopend en kunnen verschillen van zo’n 8 tot 160 euro. Vaak wordt er gekozen om Mozaïek tegels te gebruiken, deze zijn zo populair omdat ze verkrijgbaar zijn in allerlei soorten kleuren en maten.
Ten tweede telt de prijs van de tegelzetter mee. Als je de badkamer niet zelf gaat betegelen en dit laat doen dan kun je, afhankelijk van de tegelzetter, al snel zo’n 20 tot 50 euro per vierkante meter kwijt zijn. De tegelzetten vragen voor een adviesgesprek ook vaak al zo’n 30 euro.
Let ook goed op wat je wensen zijn. Wil je een staand toilet of ingebouwd bad? Of een mooie wastafel of bidet? Houdt hier dan ook rekening mee en laat dit duidelijk weten, zodat je samen met de tegelzetten een plan kan maken. Bekijk deze website voor bidets in uw badkamer.
Ten derde moet je rekening houden met het aanleggen van een vloerverwarming. En geloof mij, ik spreek uit ervaring. Als je s morgens uit je bed moet en je loopt door je badkamer (op blote voeten) is het onwijs fijn als je vloerverwarming hebt. Een goed kleed kan natuurlijk ook, maar dat een keuze die je zelf moet maken. Ik heb wel een kort overzicht met de prijzen per vierkante meter en de kosten hiervan.